De schatten van Vlieg in Bibliotheek Turnhout

In Turnhout kun je met Vlieg weer de hele zomervakantie op zoek naar maar liefst zeven schatten verstopt op evenveel locaties: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. De grote verscheidenheid biedt een gevarieerde waaier aan zoektochten, zowel binnen als buiten. Ook bij de Turnhoutse bibliotheek kun je terecht voor een spannende zoektocht. Haal je speurneus maar ...
bcc890d3-07d9-4aaa-823d-cfed8a4f303d.jpeg In Turnhout kun je met Vlieg weer de hele zomervakantie op zoek naar maar liefst zeven schatten verstopt op evenveel locaties: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. De grote verscheidenheid biedt een gevarieerde waaier aan zoektochten, zowel binnen als buiten.

Ook bij de Turnhoutse bibliotheek kun je terecht voor een spannende zoektocht. Haal je speurneus maar boven, het thema van dit jaar is ‘Geur’.
Waspoeder, verf, een oud boek … van welke geur houd jij het meest? Hoeveel verschillende neuzen bestaan er eigenlijk? Wie ruikt er het beste: een hond of een beer? Ga in de bibliotheek aan de slag met je schattenkaart en ontdek de Schat van Vlieg!

Na het vinden van de schatkist krijg je per locatie een stempel. Hoe meer stempels je tussen 1 juli en 31 augustus spaart op je stempelkaart, hoe meer geschenkjes je kunt verzamelen. Vanaf drie stempels kun je je kaart inleveren voor cadeautjes. Een vierde, vijfde, zesde en zevende stempel leveren telkens een extra cadeautje op.

Er zijn zoektochten in drie verschillende moeilijkheidsgraden. Van drie tot en met twaalf jaar: iedereen kan aan de slag!

Naast de bibliotheek kun je ook terecht in het Begijnhofmuseum, het Natuurpunt Museum, het Museum van de Speelkaart, het Taxandriamuseum, de Stadsboerderij en de Warande.

Je kunt deze zomer schatten komen zoeken van 1 juli tot en met 31 augustus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Van zaterdag 1 juli 2017 tot donderdag 31 augustus 2017