Boekstart

Wat is het?

De bib wil kinderen aanmoedigen en helpen om zo vroeg mogelijk boekjes te ontdekken. Zelfs de allerkleinsten kunnen leesplezier beleven door samen met hun ouders in boeken te kijken en prenten aan te wijzen, door versjes te leren, liedjes te zingen …

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn later taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter en hebben meer plezier in lezen.

Samen (voor)lezen versterkt bovendien de band tussen ouders en kinderen. Dat ze ondertussen spelenderwijs de bibliotheek leren kennen, maakt hen sterker voor hun latere schoolwerk.

Hoe werkt het?

Kindje is 6 maanden
Ouders die met hun kindje van 6 maanden langsgaan bij het consultatiebureau van Kind en Gezin, krijgen daar een gratis babypakketje.

  • knisperboekje 
  • informatie over voorlezen en de positieve effecten daarvan
  • informatie over de bibliotheek


Kindje is 15 maanden
Ouders die met hun kindje van 6 maanden langsgaan bij het consultatiebureau van Kind en Gezin, krijgen daar een uitnodiging om samen met hun kind een peuterpakket op te halen in de bibliotheek.

  • set boeken aangepast aan de leeftijd

Welkom in de bib!

De bibliotheek zet zich voortdurend in om kinderen extra warm te onthalen. Voor iedereen jonger dan 18 jaar is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis.

Boekstart wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en ondersteund door Iedereen Leest. Het is een samenwerking tussen de bibliotheken van Stadsregio Turnhout, de consultatiebureaus van Kind en Gezin en het Huis van het Kind Stadsregio Turnhout.