Boekenclub: Een plank met 10 boeken

dd832a8e-c814-4676-bec8-b70980472a81.jpeg ‘Onlangs hoorde ik iemand vertellen over de boekenplank van Le Corbusier, de bekende architect en stedenbouwkundige. Daar stonden altijd maar tien boeken tegelijk op: de tien boeken die voor hem op dat moment het belangrijkste waren.’

Kunstenaar Kristof Van Gestel liet zich inspireren door wat hij hoorde. Samen met de bib organiseert hij twee boekenclubs die literatuur en ruimtelijk ontwerp samenbrengen.

Elk lid van de boekenclub kiest welke tien boeken het meeste invloed hebben gehad op zijn leven. Al die boeken worden aan de groep voorgesteld en geven houvast voor het gesprek dat volgt. Daarin praten de deelnemers over verschillen en overeenkomsten en zoeken ze naar de rol van kunst in het dagelijkse leven. Later vertalen ze al hun inzichten naar een persoonlijk boekenmeubel dat ze zelf ontwerpen en maken.

Kristof Van Gestel maakt zijn toeschouwers tot actieve deelnemers en lokt zo ervaringen bij hen uit die dicht bij het leven staan. Bovendien wordt kunst op die manier een plaats voor ontmoeting en dialoog.

-VOLZET-
Er worden twee boekenclubs gevormd, telkens met maximaal 8 leden.

Deelnemen is gratis maar niet vrijblijvend. Wie deelneemt, engageert zich om elke keer aanwezig te zijn, om te luisteren naar de anderen en om tijd te maken voor elkaar. Meedoen betekent ook dat de deelnemer in elk geval een boekenplank maakt, hoe groots of bescheiden ook. Daarvoor wordt op een later tijdstip begeleiding voorzien.

De bibliotheek stelt de boekenlijstjes en de boekenplanken tentoon en neemt ze op in een kleine publicatie.

Een samenwerking van de Warande, DINAMO en Bibliotheek Turnhout.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

maandag 18 februari 2019, maandag 4 maart 2019, maandag 18 maart 2019 van 14 tot 16 uur en
maandag 18 februari 2019, maandag 4 maart 2019, maandag 18 maart 2019, maandag 1 april 2019, maandag 15 april 2019 van 19.30 tot 21.30 uur en