Steek je even een handje toe?

logo2-bibvooriedereen.png

Op 19 januari tonen we aan de rest van Vlaanderen hoe belangrijk de bib voor Turnhout is. Hoor jij bij de 300 sympathisanten die ons gebouw omarmen?

Goed nieuws

Bibliotheek Turnhout start het jaar met prima nieuws! Tijdens de gemeenteraad van december 2017 werd de aanbesteding van de bouw van onze nieuwe bibliotheek goedgekeurd. Dat betekent dat vanaf nu aannemers hun offertes kunnen indienen om de bouwwerken uit te voeren. In april 2018 gaat de eerste spade in de grond om de fundamenten van onze nieuwe bib uit te graven.

Met zo’n mooie vooruitzichten sluiten we dan ook graag aan bij de actie #bibvooriedereen.

Turnhout geeft het goede voorbeeld

Het opzet van de campagne is om niet alleen de huidige besturen, maar ook de nieuwe (in 2019) ervan te overtuigen dat bibliotheken onmisbaar blijven in het weefsel van een gemeente of stad.

In elke provincie zullen op vrijdag 19 januari vrienden en sympathisanten een bibliotheek omarmen om de actie af te trappen. Als inspirerend voorbeeld voor de provincie Antwerpen en in het goede gezelschap van heel wat collega’s (de Krook in Gent, Muntpunt in Brussel …) willen we dan onze 'oude' bibliotheek nog een laatste keer in het middelpunt zetten.

MAAR: om dat (letterlijk) helemaal rond te krijgen, gaan we (véél) mensen nodig hebben die een cirkel rond de oude bibliotheek maken. We schatten dat het om een afstand van wel 300 meter gaat. Met één persoon per meter moeten we toch 300 sympathisanten vinden die de kring met ons willen maken.

Help de bib

Ben jij op vrijdag 19 januari tussen 11 en 12 uur een beetje in de buurt en kom je ons  helpen? Breng je kinderen, kleinkinderen, buren, ouders en vrienden mee, we gaan iedereen héél erg nodig hebben! We spreken af in de Warande, in de ruimte waar vroeger de bibliotheek gevestigd was (en waar ze ook naar zal terugkeren). Laat per mail even weten dat je komt.

Aarzel niet en help mee er iets knaps van te maken, dan zetten we samen de nieuwe bib en Turnhout eens goed op de kaart!


Waar

de Warande

Warandestraat 42
2300 Turnhout

Prijs

Gratis

Organisatie

Bibliotheek